HVAD KAN DU GØRE

Gode råd om hvad du kan gøre for at mindske dit madspild og affald:

 

 

MINDRE MADSPILD

  • 1. I supermarkedet: Indkøb kun den mængde mad, du har brug for.

 

  • 2. I køkkenet: Tilbered kun den mængde mad, du/I kan spise.

  • 3. Efter et måltid: Hvis du alligevel lavede for meget mad, skal maden i fryseren til en anden dag eller i køleskabet og spises dagen efter.

 

  • Hav altid en indkøbsseddel med, når du køber ind og planlæg dine indkøb hjemmefra.

 

  • Tænk over portionsstørrelser inden du laver mad.

 

  • Har du købt for store mændger kød, brød, osv, kan du altid dele maden op i portionsstørrelser og fryse den ned.

 

  • Det er vigtigt at få madrester hurtigt i fryseren eller i køleskabet. Hold styr på madresterne i din fryser ved hjælp af etiketter med dato og indhold.

 

  • Tænk over, hvordan rester kan genbruges i andre retter.

 

  • Skær altid emballagen op for at få de sidste madrester ud.

 

  • Opbevar maden rigtigt.

 

  • Hold orden i dit køleskab: de ældste fødevarer skal stå forrest.

 

  • Til en middag eller en buffet: Lad være med at stille al maden frem på bordet på een gang. Maden holder sig bedre og længere, når den opbevares i køleskabet.

 

MINDRE AFFALD

  • Køb mindre: Køb kvalitet frem for kvantitet. Køb lokalt. Køb efter årstiden. Undgå at købe unødvendige ting, som aldrig bliver brugt. Planlæg dine indkøb.

  • Giv affaldet væk: I stedet for at smide møbler, tøj og andre ting ud, så giv det til en anden i familien eller én, du kender. Og ellers aflever det i genbrugsbutikkerne.

  • Genanvend affaldet: Sorter affaldet korrekt. Komposter affaldet. Brug genbrugspladsen. Brug de øvrige ordninger (flaskebobler, afhentning af storskrald m.fl.).

  • Giv affaldet nyt liv: Vær kreativ. Lav nye ting af affaldet. Genbrug emballagen.

  • Smid affaldet i skraldespanden. Husk, at affald ikke skal havne i naturen, hvor det er lang tid om at blive nedbrudt.

 

 

Stop Affald er en frivillig oplysnings

kampagne fra:

 

 

 

og: